Ennen fysioterapiakäyntiä koiran on hyvä olla sama päivä rauhallisemmalla hihnaliikunnalla, joten älä ajoita kilpailuja / treenejä / vapaana juoksuttamista samalle päivälle käynnin kanssa. Koira saa syödä ja juoda normaalisti, mutta edellisestä ateriasta olisi hyvä olla kulunut muutamia tunteja. Mikäli koirasi fysioterapia-aika on aikaisin aamulla, ruoki koira vasta terapian jälkeen tai anna sille kevyempi ateria ennen käyntiä ja loput ruoasta käynnin jälkeen. Kun koira on käsitelty, sen tulisi olla rauhallisemmalla liikunnalla noin kaksi vuorokautta hoidon jälkeen. 

 

Fysioterapiakäynti etenee yksilöllisesti jokaisen koiran kohdalla. Käynti alkaa aina koiran tutkimisella. Ensimmäisenä havainnoidaan koiran liikkeet, tavallisesti ainakin käynnissä ja ravissa sekä suoralla että kaarevalla uralla. Tarpeen mukaan liikkeitä tarkastellaan erilaisissa tilanteissa ja vaihtelevilla pohjilla ja pinnoilla. Liikkeitä havainnoidessa koiralla tulee olla panta ja talutin, omistajan on tarkoitus liikuttaa koiraa mahdollisimman vähän siihen vaikuttamatta. Tutkiminen etenee koiran ryhdin, asennon, symmetrian, kireyksien ja yleisen kunnon arvioimiseen sekä havainnoiden että tunnustelemalla. Liikkuvuutta, liikerajoituksia ja toimintakykyä arvioidaan sekä aktiivisten että passiivisten liiketestien avulla. Fysioterapiakäynnin alussa kirjataan koiran perus- ja esitiedot muun muassa aikaisempien toimenpiteiden, sairauksien ja harrastusten osalta. 

 

Fysioterapiassa käytetyt menetelmät määräytyvät tutkimuksen ja esitietojen perusteella. Mikäli koirassa on havaittavissa sairauden merkkejä, tulee se käyttää eläinlääkärin vastaanotolla ennen fysioterapian aloittamista.

 

Mikäli tiedät koirasi olevan erityisen arka tai mahdollisesti aggressiivinen, ilmoitathan tästä etukäteen. 

Joomla templates by a4joomla